fbpx

ANIL CHOPRA

FAQ

Q: Heb ik de zekerheid dat een overleden dierbare ook door zal komen tijdens een consult?
A: Ik heb geen zeggenschap over het verloop van een consult. Jouw gidsen bepalen wie er door mag komen en wat er tegen jou gezegd mag worden, ik ben het doorgeefluik. Het is nog nooit voorgekomen dat er geen enkele overledene doorkwam. Het is alleen soms helaas niet wie jij zou willen. Wij kunnen en mogen dat niet bepalen.
 

 
 
Q: Waarom mag ik niet vaker dan drie keer per jaar op consult komen?
A: Het is heel fijn om een handvat aangereikt te krijgen of een bevestiging te krijgen op dat wat je zelf al voelt, maar daarna is het belangrijk om op je eigen gevoel weer verder te leven en in vertrouwen je eigen keuzes te maken. Het is ook absoluut niet de bedoeling dat mensen afhankelijk gaan worden van voorspellingen want dan loop je het gevaar dat je je eigen leven uit handen geeft en zodoende de lessen niet leert die geleerd dienen te worden.
 

Q: Ik wil geen contact met een overledene, kan ik ook op consult komen als ik vragen heb die niets te maken hebben met iemand die overleden is?
A: Absoluut. Ik kan in het verleden, heden en in de toekomst kijken. Over elk onderwerp kunnen er vragen gesteld worden. Soms vinden mensen het eng als ze weten dat er overledenen om hen heen zijn. Ik vraag dit ook altijd van te voren. Als je dit niet wilt weten of als je hier geen behoefte aan hebt dan wordt dit ook niet doorgegeven en dan concentreer ik mij alleen op de vragen die jij aan mij wilt stellen.
 

Q: Op welke manieren kan ik een consult aanvragen?
A: Alle informatie over de diverse consulten en de tarieven kun je hier vinden: consulten
 

Q: Ik denk dat ik hoog gevoelig ben maar hoe weet ik dit nu zeker?
A: Als jij tegenover mij zit dan zal ik dit heel snel voelen. Er is een test waarbij je erachter kunt komen of jij inderdaad hoog gevoelig bent en deze vind je hier: ben jij hoog gevoelig
 

Q: Wat is nou eigenlijk precies een paragnost?
A: Het woord paragnost is de aanduiding voor mensen die helderziend, helderwetend, helderhorend, heldervoelend en helderruikend zijn. Het is meestal ‘een combinatie van’. Sommige paragnosten zijn bijvoorbeeld helderziend of heldervoelend, anderen zijn helderziend, helderhorend en helderwetend etc. De boodschappen worden vaak ook in combinatie doorgegeven. Zo kun je als paragnost bijvoorbeeld zien hoe een bepaalde situatie gaat verlopen en daarbij voelen hoe de persoon of personen in kwestie daarmee om zullen gaan en daarbij woorden horen die betrekking hebben op de situatie die men ziet en voelt. Het is de voorkeur en soms ook een gevoelskwestie van de persoon zelf hoe hij of zij zichzelf wil noemen naar de buitenwereld toe. Daar is geen vaste regel voor. Een paragnost heeft een grote verantwoordelijkheid ten opzichte van de mensen die hem of haar consulteren. Dit geldt uiteraard voor ieder persoon die een consult geeft in welke discipline dan ook. Een paragnost moet zich ‘leeg’ maken tijdens een consult. Hiermee wordt bedoeld dat hij of zij zijn eigen denken uit moet schakelen zodat er nooit een eigen mening kan ontstaan. Dit kan ruis veroorzaken. De eigen mening van de paragnost wordt immers niet gevraagd, zij zijn enkel een doorgeefluik. De eigen mening als mens met zijn of haar eigen persoonlijke normen en waarden kan haaks staan op wat er vanuit de andere wereld doorgegeven mag worden.
 

Q: Wat is nou eigenlijk precies een medium?
A: Een medium is iemand die mag communiceren met overleden personen. Ieder medium werkt op zijn of haar eigen manier. Zo zijn er mediums die via schrift (automatisch schrijven), via bloemen of Tarotkaarten boodschappen door mogen krijgen. Anderen werken via een foto of een voorwerp van de overledene, bijvoorbeeld een horloge of ring. Weer andere mediums hebben geen voorwerp nodig om toch contact te kunnen maken. Er zijn mediums die tijdelijke toestemming geven om een overleden persoon in zijn of haar lichaam toe te laten om zo te kunnen spreken via het medium. Naast de verandering in de stem kan men dan vaak ook het lichaam van het medium zien veranderen in de lichaamshouding van de overledene. Dit noemt men een trance medium en deze vorm van mediumschap komt niet vaak voor.